Powered By Blogger

vrijdag 5 juni 2009

Weer nieuwe gevallen van de Mexicaanse griep

BILTHOVEN – Opnieuw zijn er in Nederland vier mensen waarbij de Mexicaanse griep is vastgesteld. Dat heeft het RIVM vrijdag bekendgemaakt.

Drie patiënten hebben het griepvirus opgelopen in de Verenigde Staten. Één persoon kwam vanuit Mexico en de Dominicaanse Republiek. De vier staan onder behandeling en maken het goed of zijn aan de beterende hand.

Het aantal patiënten ligt in Nederland nu op tien. Volgens een woordvoerder van het RIVM neemt het risico niet toe dat mensen elkaar onderling besmetten. De patiënten en eventueel mensen in hun omgeving worden direct behandeld, van de tien personen zijn de meesten alweer genezen.

Zorgen hoeven de Nederlands niet te maken, aldus de woordvoerder van het RIVM. Het aantal ziektegevallen verloopt naar verwachting. „Bij meer gevallen in het buitenland loopt de kans op besmettingen toe. Alles is onder controle”. Het RIVM had al voorspelt dat er meer griep gevallen in Nederland zouden worden geconstateerd dan twee.

…Er zullen geruchte zijn van oorlogen(denk aan Israël), pestilentiën(denk aan Mexicaanse griep)… Tekenen der tijde sta ik jij wij er bij stil?

Aangepast door Arie van der Plas, bron: http://www.refdag.nl/artikel/1414634/Vier+nieuwe+gevallen+van+Mexicaanse+griep.html

2 opmerkingen:

  1. ja idd...we kunnen wel denken: het zal ons vast niet overkomen, maar het kán wel...en zijn we dan bereid?!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ook dominees hoor je vaak over 'de laatste tijden'.. We zouden er idd meer bij stil moeten staan. Maar niet alleen bij dat, ook gewoon bij 'de dood'. We moeten allemaal eens sterven, vroeg of laat, en dat hoeft natuurlijk niet eens te zijn als de Heere terugkomt.

    BeantwoordenVerwijderen