Powered By Blogger

maandag 8 juni 2009

Verdriet en christen; deel I

Verdriet, overledenen… Het kan je zomaar op een dag overkomen, hoe kijk je er tegen aan? Wordt je boos? Denk je Heere waarom nu?  Maar toch je bent christen je hebt hou vast daar wil ik het nu over gaan hebben in dit artikel.

Lastig, iemand die is overleden… Een geliefde je hield zoveel van hem of haar, maar toch je moest haar of hem afstaan aan God. Voor hem of haar is het eeuwigheid geworden, eeuwig ja eeuwig wat eigenlijk?

Eeuwigheid

Het is vaak zo’n moeilijk woord, altijd, geen einde, we kunnen het niet begrijpen. En dan nog eeuwig in de hemel of eeuwig in die andere plaats, waar wening en kennis der tanden zal zijn!

Sommige geliefden hebben een levend getuigenis als ze komen te overlijden over de werken van God. Andere overlijden plotseling op jonge leeftijd onverwacht… Het blijft moeilijk, maar ik heb vanmorgen een bericht geplaatst over Psalm 51 het 15de vers, En roep Mij aan in den dag der benauwdheid Ik zal er u uithelpen, en gij zult Mij eren.

rouw[1]

Bij Rome hebben ze de leer van de aflatenhandel… Maar wij als Christenen kunnen eigenlijk niets meer betekenen voor overleden mensen. Er is over hun lot beslist, ga daarom vurig in gebed of jij bereid mag zijn om God te ontmoeten!

Ik ben met school bezig met een werkstuk van Paulus over Efeze en daar staat zo heel mooi in het 5de hoofstuk: “Daarom zegt Hij: ontwaakt, gij, die slaapt, en staat op uit de doden; en Christus zal over u lichten”!

Arie van der Plas

Deel II is nog niet een feit maar kan wel een feit worden! Wat zou jij willen zien? Reageer in een reactie!

1 opmerking:

  1. heel mooi!

    het is heel moeilijk om verder te gaan na het overlijden van een geliefde, omdat je diegene zo graag bij je zou willen houden, zoveel dingen nog met hem of haar zou willen delen, maar toch...je moet verder!

    en wat is het toch heerlijk als je weten mag dat je geliefde nu gelukkig is, omdat je diegene dan zeg maar geruster af kan staan...

    hoe moeilijk het ook voor de nabestaanden blijft!

    maar Hij wil idd helpen...in alles! zonder Hem kun je je verdriet niet aan, zonder Hem het niet verwerken! maar Hij wil helpen!

    groetjes willemijn

    BeantwoordenVerwijderen