Powered By Blogger

dinsdag 9 juni 2009

Vaak verwijst president VS naar geloof

WASHINGTON – President Obama van de VS heeft al veel dingen veranderd. Maar wat ook is veranderd zijn de speeches, Barack Obama verwijst veel vaker naar de Bijbel en zijn geloof, dat meldde de politieke website Politico dinsdag.

Abortus, economie of het Midden-Oosten, het maakt niet uit maar president Obama doorspekt zijn teksten met religieuze verwijzingen. Zijn voorganger George W. Bush, die werd gezien als religieus rechts deed dat veel minder bij zulke gebeurtenissen.

Vorige week zijn speech in Caïro vertelde Obama zijn islamitische toehoorders zonder er doekjes om te winden christen te zijn. In een toespraak aan de Universiteit van Notre Dame in de VS vertelde hij over de goede werken van christelijke buurtgroepen in Chicago. ,,Het was door dit werk dat ik tot Jezus kwam'', zei de president. Ook haalde hij de Bergrede van Jezus aan in een toespraak over de economie.

De president van de VS voelt bij het uiten van zijn religieuze gevoelens een goed gevoel, aldus Politico.

Voor en tegen…

,,Ik kan me niet een geval herinneren waarbij Bush als president 'Jezus' of 'Christus' zei'', aldus Tony Perkins, voorzitter van de conservatieve beweging Family Research Council. Perkins juicht Obama's retoriek toe, een president met wie hij het vaak oneens is als het moreel-ethische kwesties gaat. ,,Het geeft mensen een gevoel van troost.'' Maar ja aan de andere kant staat Barry Lynn, de voorzitter van de Amerikaanse vereniging voor scheiding van kerk en staat, moet echter niets van de trend hebben. ,,Ik hoef niet van politici te horen hoe religieus ze wel niet zijn'', aldus Lynn.

De christelijke religie speelt een belangrijke rol in de Amerikaanse samenleving. Ruim tachtig procent van de Amerikanen zegt te geloven in God. Christelijke belangengroepen hebben grote invloed op de Amerikaanse politiek. Elf procent van de Amerikanen gelooft dat Obama moslim is, wat natuurlijk tegen strijdig is.

---------------------------------------------------------------------------------

Bron: http://www.nd.nl/artikelen/2009/juni/09/vaak-verwijst-president-vs-naar-geloof, aangepast door Arie van der Plas.

© Arie van der Plas, thebiblestories.blogspot.com

1 opmerking: