Powered By Blogger

zaterdag 8 augustus 2009

Van de cel naar een onderduikadres

Scannen0001

Op de bovenstaande foto is de Iraakse 16-jarige Asya met haar vader Ahmed te zien. Samen met de rest van het gezin zijn zij ondergedoken. In 2006 kwam haar oom het huis van Asya binnen. Hij was op zoek naar haar vader(ex-moslim), die hij om het leven wilde brengen. Toen bleek dat Ahmed niet thuis was, viel hij Asya’s moeder en Asya aan. Asya probeerde zichzelf te verdedigen en tijdens de worsteling kwam het mes van Asya’s oom in zijn eigen borstkas terecht waarna hij overleed. Asya zat twee jaar gevangen. In november 2008 kwam ze vervroegd vrij. Maar de problemen zijn nog niet voorbij…

Ahmeds familie wil hen doden. Sinds Asya vrij is gekomen, zijn ze ondergedoken en al zeker vijf keer verhuisd. Open Doors – medewerkers die het gezin op een geheime locatie bezochten kregen maar moeilijk contact met haar. Ze zei slechts(maar wat een grote belijdenis): ‘God is goed’.

Toch moet deze jonge, geheime gelovige veel twijfels hebben. Ze kan niet naar school, niet even boodschappen doen, niet met andere vriendinnen ergens naar toe gaan. Toch zegt de Bijbel in Jeremia 29:11’Mijn plan met juli staat vast – spreekt de HEERE. Ik heb jullie geluk voor ogen, niet jullie ongeluk: Ik zal je een hoopvolle toekomst geven.’ Laten we bidden dat de Here God laat zien wat Zijn plan is met het leven van Asya!

Bron: OpenDoors 405, augustus/september 2009

2 opmerkingen:

  1. wat een prachtig stuk...

    maar wat is dit moeilijk...je zou je haast gaan schamen dat wij (ook ong. van die leeftijd) hier in vrijheid naar de kerk kunnen gaan en er vaak niet eens zin in hebben!

    wat een prachtige belijdenis van dit meisje!

    en het is idd belangrijk om voor deze familie te bidden, meer kunnen wij niet doen, maar is het gebed al niet het belangrijkst?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. dag,

    inderdaad een bijzonder stuk. wat heb je dan een groot geloof nodig om staande te blijven. gisteravond preekte de dominee over de tekst: als ik zwak ben dan ben ik machtig. dat zie je hierin ook dit meisje is van zichzelf zwak, wanneer God niet voor haar zorgde en haar niet geeft wat zij nodig heeft, zal ze het nooit overleven, maar nu is ze sterk omdat God met haar is dan kan je de hele wereld tegen je hebben en toch staande blijven.

    groet Rineke

    BeantwoordenVerwijderen