Powered By Blogger

dinsdag 25 augustus 2009

Samen rein, deel II ‘Single of samen? – Gepaste behoeften’

Samen rein_3`1  In deze nieuwe serie: ‘Samen rein’, wil ik het gaan hebben over diverse onderwerpen met het oog op seksualiteit. Een veel gehoorde tip was ‘dingen uit deze tijd’. Na enig doorvragen kwam ik erachter dat dit onderwerp heel geschikt er voor was! Vandaag deel II: ‘Single of samen – Gepaste behoeften’

Verliefd worden. Verkering krijgen. Trouwen. Het hoort bij ‘het mens zijn’. Al voor de zondeval lezen we van Adam, die alleen werd geschapen.

Toen zei de Heere God: ‘Het is niet goed, dat de mens alleen zij; Ik zal hem een hulpe maken, die als tegen hem over zij(Genesis 2:18)’. Waarom zei de Heere God dat? Omdat het is onvervulds met zich mee bracht! Daarom schiep Hij Eva als vrouw naast Adam.

Eergisteren plaatste ik het citaat: ‘De behoeft om samen te zijn, het verlangen naar een levensgezel, hoort bij ons menszijn.’ Alleen hoe moet je het dan zien? Zie het als gevolg van de gebrokenheid die door de zonde in de wereld gekomen is!

Morgen om 11.00 het volgende bericht in deze nieuwe serie, ‘Samen rein’ geplaatst.

Eerst wil ik het hebben over ‘Single of samen’, een serie in de serie Samen rein . Morgen zal er een bericht verschijnen over Single of samen – Over blijven?

Samen rein_3-Single of samenkopie Klik op de afbeelding voor meer afleveringen

4 opmerkingen:

  1. Heel mooi...

    En idd word dat heel vaak gedacht...en overal mag je om bidden, dus daar ook om!

    Mooi geschreven...bij deze berichten zouden het lange mogen zijn, want hier vlieg ik doorheen!;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. mooi geschreven!!

    het is idd helemaal waar!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een foutje is menselijk he;-)

    Een mooi stuk....en het is echt wonderlijk en mooi dat de Heere 2 mensen bij elkaar brengt, soms vanuit 2 verschillende landen...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jah.. deze serie is erg 'interessant'. Heel mooi/duidelijk geschreven!

    BeantwoordenVerwijderen