Powered By Blogger

donderdag 27 augustus 2009

Samen rein, deel IV ‘Single of samen – Gave’

Samen rein_3`1    In deze nieuwe serie: ‘Samen rein’, wil ik het gaan hebben over diverse onderwerpen met het oog op seksualiteit. Een veel gehoorde tip was ‘dingen uit deze tijd’. Na enig doorvragen kwam ik erachter dat dit onderwerp heel geschikt er voor was! Vandaag deel II: ‘Single of samen – Over blijven’

Singles ze hoeven zich niet minder te voelen en ze zijn ook niet minder omdat ze alleen-zijn. Die indruk, wordt soms weleens gegeven.

Op een verjaardag kun je als single niet meepraten over je romantisch etentje… Je zwangerschap… Of je ondeugend zoontje… alsof je heel wat mist als je ongehuwd bent en geen kinderen hebt. En tuurlijk, het is een vreugde om getrouwd te zijn. Het is een zegen om kinderen te mogen krijgen! Maar singles zijn niet minder.

Ongekust en toch geen kikker, dat is de titel van een boek dat geschreven is door een alleenstaande man. Hij raakt daarmee de kern van de zaak. Paulus, de bekendste vrijgezel van de Bijbel gaat nog verder. Hij wenst het allen toe dat ze zijn zoals hij: ongehuwd. Hij ziet zijn ongehuwd-zijn als een gave van God.

En ik wil, dat gij zonder bekommernis zijt. De ongetrouwde bekommert zich met de dingen des Heeren, hoe hij den Heere zal behagen; Maar die getrouwd is, bekommert zich met de dingen der wereld, hoe hij de vrouw zal behagen(1 Korinthe 7: 32, 33).

Morgen om 11.00 het volgende bericht in deze nieuwe serie, ‘Samen rein’ geplaatst.

Eerst wil ik het hebben over ‘Single of samen’, een serie in de serie Samen rein . Morgen zal er een bericht verschijnen over Single of samen – Gevaar?

Samen rein_3-Single of samenkopie Klik op de afbeelding voor meer afleveringen

3 opmerkingen:

  1. Mooi geschreven weer...en idd, vaak word gedacht dat alleenzijn "saai of dom is" maar waarom eigenlijk?!

    Mooi dat je die tekst erbij hebt gezet!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Verschijnt morgen deel 2 ofzo van Single of samen - Gave? Want die hebben we toch nu al gehad?

    BeantwoordenVerwijderen