Powered By Blogger

donderdag 9 juli 2009

Zanzibar-eilanden : Twee kerkgebouwen in vlammen op

Zanzibar-eilanden – Twee kerkgebouwen op de Zanzibar-eilanden zijn onlangs in vlammen opgegaan. Extremistische moslims worden ervan verdacht het vuur te hebben aangestoken. Volgens kerkleiders op de eilandengroep aan de oostkust van Afrika is de brandstichting onderdeel van een reeks incidenten die een toename van religieuze intolerantie laat zien.

‘We willen geen kerken in de straat”, stond er op een pamflet dat op de deur was gehangen van de man die een stuk grond had geschonken voor de bouw van de kerk van een Evangeliegemeente. Op het papier stond verder: “Vandaag gaan we de kerk in brand steken en als jullie doorgaan met waar jullie mee bezig zijn, gebeurt er met jullie huis hetzelfde.”

Volgens kerkleiders zijn de branden een reactie op de toenemende invloed van christenen in het door moslims gedomineerde gebied. Naast het gebouw van de Evangeliegemeente brandde het gebouw van een Pinkstergemeente af. Dat kerkgebouw was bijna klaar en zou doordeweeks gebruikt gaan worden als school. Eerder waren er al dreigementen geuit aan het adres van een van de kerkleiders dat de kerk zou worden vernield. (Compass Direct)

Bron: http://www.opendoors.nl/htm/nieuws.php?idelement=7976

3 opmerkingen:

  1. wat erg....ik snap dat vaak niet hoor, waarom juist de christenen en refo's zoveel tegenstand krijgen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat erg zeg!! de Heere Jezus had het al gezegd dat we met tegenstand en vervolging te maken zouden krijgen..

    BeantwoordenVerwijderen